10 forskjellige Hacker typer du må passe deg for

Det finnes 10 forskjellige hacker typer, 9 av disse vil deg noe vondt mens det er kun 1 type hacker som jobber for deg. Det er mange myter rundt hackere og hva disse gjør. Derfor har jeg laget denne listen som forteller om de forskjellige hacker typene. Hacking er ikke som på film.

Ønsker du nærmest 100% beskyttelse mot alle typer hackere? Sjekk vår antivirus løsning som er basert på en Zero Trust teknologi.

  1. White Hat Hackers

Zyber.no kommer under denne, white hat hackers har ofte gått på skole eller gått diverse kurs for å lære seg hacking. Det har fått autorisering av diverse selskaper. White hat hackers jobber ofte for regjeringen eller private aktører. Et godt eksempel på jobber disse gjør er å teste sikkerheten til bedrifter som har gitt dem klart signal. Målet er å hjelpe bedrifter og privat personer til å sikre seg bedre mot de slemme hackerne som er der ute.

Det finnes også white hat hackers som har gått fra deg onde til deg gode siden. De har eksempel hacket bedrifter før, sittet i fengsel og bedrifter har ansatt disse til å jobbe for seg. Disse er ofte de beste hackerne og ansatte fordi de tenker på en helt annen måte en hackere som har gått på skole. Kevin Mitneck er en av verdens mest kjente hackere, han har hacket Motorola og diverse andre bedrifter. I dag jobber han på den gode siden og har startet et firma som kaller seg knowbe4. Eier av denne nettsiden zyber.no har også byttet side. Du kan lese mer om det her.

  1. Black Hat Hackers

Dette er den type hacker du må passe deg ekstra godt for. De har kun et mål, det er å bryte seg inn i datasystemer koste hva det koste vil. De hacker seg inn i systemer uten godkjenning. Dette er også de type hackere som sprer løsepengevirus ( Ransomware ) og virus rundt på nettet for sin egen vinning. Denne hacker typer er vanskelig å spore da de er svært profesjonelle.

Der er 100% umulig å beskytte seg mot disse type hackere, men det finnes midler som gjør det ekstra vanskelig får dem å hacke deg eller bedriften din. Dette er trening og bevisstgjøre de ansatte på å se forskjell på phishing e-post og ekte e-poster som kommer. Samt brukt av Zero Trust Antivirus løsning som du kan lese mer om her.

Hacker typer
Forskjellige typer hacker
  1. Gray Hat Hackers

Denne typen hacker er en mix mellom Black Hat Hacker og White Hat Hacker. Ser den muligheten til å gjøre noe slemt så vil den gjøre det samt at hackeren også vil ta på seg jobber for det gode. Penger er ofte motivasjonen til en Gray Hat Hater. Et eksempel er at han/Hun blir leid inn til et firma for å sjekke deres sikkerhet. Han/Hun mottar penger for dette. Men samtidig så selger han/hun hackete Spotify kontoer på The Dark Web. Det mørke internett. De ønsker ikke hjelpe folk, de tjener kun sitt eget beste.

  1. Script Kiddies

Disse er gjerne amatør hackere og de finner verktøy eller kjøper verktøy som ekte hackere er laget. Denne typer hacker bruker disse verktøyene til å prøve å hacke deg. Har du dårlig beskyttelse vil de hacke deg enkelt med de verktøyene de har kjøpt eller lastet ned gratis. Denne typer hacker er den typen det finnes mest av og den enkleste måten å beskytte seg mot disse er å ha et godt antivirus program da de som oftest bruker programmer som et OK program vil finne. Script Kiddies er også den type hackere som benytter DDOS angrep for å true bedrifter til å betale de penger eller selger slike tjenester på nettet.

  1. Green Hat Hackers

Denne typer hacker er litt forskjellig fra Script Kiddes fordi de lærer seg å programmere. De lærer også hacking fra mer erfarne hackere. Disse blir ofte black hat hackers senere hvis de ikke får seg jobb som etisk hacker eller annen type jobb innenfor it.

  1. Blue Hat Hackers

Blue Hat Hackers ligner veldig på Script Kiddies. De ønsker ikke lære nye ting. De kjører kun på de det vet fra før. De bruker utpressing og ønsker seg popularitet. De setter opp nettsider på nettet og filmer gjerne det de gjør for å dele med andre. Denne typer hacker er veldig farlig fordi de strekker seg veldig langt får å få det slik de vil. Disse operer også fra land som er nesten umulig å spore dem.

  1. Red Hat Hackers

Denne typer hacker er ganske lik White Hat Hackers, forskjellen er at en Red Hat Hacker mål er å stoppe en Black Hat Hacker, de sporer de og lager systemet som gjør det vanskelig får en Black Hat hacker å lykkes med sine angrep. En Red Hat Hacker vil ta hevn om de finner black hat hacker, og vil ta disse ned ved å angripe tilbake eller generelt angripe black hat hackers.

  1. State/Nation Sponsored Hackers

Denne typer hackere jobber for en stat eller regjering. Deres mål er å stjele informasjon eller hacke andre land. Disse type hackere svarer kun fra sitt eget land.

  1. Hacktivist

Denne typen hacker, hacker kun nettsider til land eller organsiner. De er aktivister som hacker for å endre på politiske ting inne i sitt eget land. Ofte leier de inn Black Hat Hackere.

  1. Whistleblower

Disse jobber i en organsinen og hjelper andre land eller bedrifter med å få tilgang til sensitive data. Du kan sammenligne disse type hackere med en muldvarp. Men de er egentlig ikke hackere da de skaffer seg info med verktøy noen har gitt dem. Disse kommer også inn under industri spionasje.

Sammendrag

Som du sikkert skjønner finnes det veldig mange typer hackere. Jeg håper denne listen gjør deg litt klokkere. Den beste måten å beskytte seg på mot denne typen hackere er bevisstgjøring og trening. Skru på 2 trinn verifiseringer på e-post og Facebook. Men noen ganger er ikke dette er her nok.

De beste hackerne vil komme rundt dette på en eller annen måte. Bli medlem hos oss og vi vil lære deg opp samtidig som du får tilgang til et antivirus program som gjør det umulig å hacke deg med diverse fil angrep. Kontakt oss om du ønsker mer info.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *